Klippfisk Filet Stykker 3-600g

Klippfisk filet stykker er produsert av stor vinterskrei av fineste kvalitet. Fisken er saltet i kar og lagt om på paller og tørket.

 

Vakuumpakket i poser på 300-600g


Loading...

-18℃

Frysevare (-18°C eller lavere). Tines i kjøleskap ved 0-4°C og bør ikke fryses på nytt etter opptining

0-4℃

Kjølevare (0-4°C ). Kan fryses for lengre holdbarhet.

+4℃

Oppbevares i romtemperatur på tørre områder.

Post

Dette produktet kan sendes som normal postsending i hele landet.

Beskrivelse

I norsk kystkultur er klippfisken et eksotisk innslag. I motsetning til tørrfisk er klippfisk et produkt som er introdusert i Norge fra utlandet. Trolig er det slik at spanske fiskere «oppfant» klippfisken da de fisket ved Newfoundland og trengte en konserveringsmetode; dette hendte så tidlig som rundt 1500- tallet.

 

Tilberedning

  • Skjær fisken i passe store stykker, ca. 5 cm.
  • Skyll stykkene godt i rennende vann for å fjerne løst salt. Legg dem over i en romslig bøtte eller balje og fyll på godt med kaldt, rent vann. Pass på at all fisken er under vann.
  • Sett bøtten/baljen kaldt (helst i kjøleskap)
  • Skift vann 1-2 ganger i døgnet.
  • Tynne stykker trenger kortere utvanningstid enn tykke stykker. 1 døgn pr. centimeter tykkelse på fiskestykkene er en tommelfingerregel.
  • Fisken øker ca. 35 % i vekt i løpet av utvanningen.
  • Klippfisk til steking, baking og grilling bør vannes ut noe lenger enn den som skal brukes til bacalao. Jo lenger den vannes ut, jo mindre salt blir den.
  • Ferdig utvannet klippfisk må behandles som fersk fisk. Den kan godt fryses.

Tilleggsinformasjon

Vekt 0,3 kg
Ingredienser

Torsk (Gadus morhua)

Allergener

Fisk

Energi 1136 KJ/Kcal
Fett 268g
Hvorav mettede fettsyrer 0,2g
Karbohydrater 0g
Hvorav sukkerarter 0g
Protein 64,3g
Salt 17g

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Klippfisk Filet Stykker 3-600g