Boknafisk

Vår Boknafisk er produsert av stor vinterskrei av fineste kvalitet. Fisken er boknet i naturrike omgivelser på Senja. Fileten er delt i to og passer i de fleste små frysere.

 

 


Loading...

-18℃

Frysevare (-18°C eller lavere). Tines i kjøleskap ved 0-4°C og bør ikke fryses på nytt etter opptining

0-4℃

Kjølevare (0-4°C ). Kan fryses for lengre holdbarhet.

+4℃

Oppbevares i romtemperatur på tørre områder.

Post

Dette produktet kan sendes som normal postsending i hele landet.

Beskrivelse

Boknafisk eller boknafesk er en variant av tørrfisk og er fisk som er delvis tørket av sol og vind på hjell.

Boknafisken henges ut i vintermånedene til tørking. Hengetiden varierer alt etter tørk, som regel rundt 1-2 uker, til den er ganske tørr utenpå, men fortsatt bløt og litt syrlig inni. Den skal fortsatt være myk ved ryggbenet. Man sier da at fisken er bokna.

Boknafisk serveres gjerne med stekt bacon, grønnertestuing, dopp og kokte poteter. «Dopp» (også kalt «duppe» andre steder i landet) er ukrydret tykk hvit saus laget av margarin, mel og melk.

Tilleggsinformasjon

Vekt 1 kg
Ingredienser

Torsk (Gadus morhua)

Allergener

Fisk

Energi 1386/327 KJ/Kcal
Fett 1,4g
Hvorav mettede fettsyrer 0,2g
Karbohydrater g
Hvorav sukkerarter g
Protein 78,5g
Salt 0,1g

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Boknafisk